Mijn reisverhaal

Een passie voor reizen

‘Reizen’ en ‘proeven van de wereld’ is me met de paplepel ingegeven. Na allerlei trips in verschillende continenten laat het reisvirus me tot op de dag van vandaag niet meer los. ‘On the road’ met mijn rugzak, daar voel ik me thuis.

Lang heb ik geworsteld met de vraag waarom ik me op onbekende plekken soms meer ‘thuis’ voel dan in mijn eigen ‘hometown’.

Vertrouwen op mezelf

Bij een lange trip, die ik in mijn eentje ondernam, werd ik uitgedaagd om op mezelf te vertrouwen en me veilig te voelen bij mezelf. Het werd me al snel duidelijk dat dit aardig lukte door de rust en de tijd die ik had onderweg om naar binnen te kijken. Door te voelen, te luisteren, door controle los te laten en te laten komen wat letterlijk (en figuurlijk) op mijn weg kwam.

Versteld stond ik van de afwezigheid van angst en het volle vertrouwen dat mij niets zou overkomen, zolang ik maar dicht bij mezelf bleef.

If you tell me, I will listen.
 If you show me, I will see. 
If you let me experience, I will learn.

Lao Tse

De kracht van yoga

Vanuit mijn danservaringen groeide mijn interesse voor yoga. Vanaf mijn 18e kreeg yoga een centrale plaats in mijn leven. Tijdens al mijn reizen wandelde deze grote passie mee. Elke dag en overal rolde ik mijn yogamatje open. Van het strand aan de Pacific tot op de bergtop van de Himalaya.

De kracht van de bergen, de stroom van de zee, de stilte van de woestijn, de warmte van de zon, het geruis van de bomen… Ik integreerde zeer intens al deze indrukken in mijn yogaoefeningen en putte keer op keer kracht uit deze ervaring. Yoga kreeg iets ‘helends’ voor me. Onderweg hielp het mij om dicht bij mezelf te blijven.

Tools voor een gelukkig en gezond leven

Yoga, meditatie en reizen zijn voor mij dé perfecte combinatie om afstand te nemen van het drukke leven. Ze laten me stilstaan bij datgene wat ik nodig heb om gelukkig te zijn en me goed te voelen. Het is als kijken naar een schilderij vanop afstand en hier een daar een likje verf toevoegen of wegnemen.

Toen ik mama werd, had ik pas echt het gevoel dat de ‘reis’ van mijn leven begon. Mijn tools (yoga, hartcoherentie en meditatie) trekken elke dag met me mee op ‘mama-avontuur’. Ze helpen me om balans te vinden en om te gaan met nieuwe angsten en uitdagingen. Ik ben zo blij dat ze in mijn ‘rugzak’ zitten.

Wat yoga voor mij en jou kan betekenen

Mijn eigen yogabeoefening en die van mijn leerlingen overtuigen me dagelijks van de zichtbare resultaten op het vlak van fysieke en psychische gezondheid. Het is deze overtuiging die ik wil delen met de wereld en meer bepaald met de gezondheidszorg.

De quote van yogalerares Jenne Lee zegt het voor mij helemaal. Deze woorden ontroeren me en dagen me elke keer opnieuw uit.

Know and be one with your inner warrior. Step onto the mat and challenge yourself physically, mentally, emotionally and spiritually. Practice hard with diligence. Leave the mat with the strength, the suppleness and the fortitude to be the very best you can be in all areas of all your life. Know that we are all ONE as we navigate ourselves on this great and amazing adventure. Live your life to the fullest. Be happy! Be healthy! Know peace! Know freedom!
Ellen
Rainbow dancer