Onze lesgevers

Ellen

Yin yoga, gentle flow, Viapura healing yoga , HATHA YOGA , Yin & YANG YOGA (Vinyasa YOGA)

Yoga Viapura Teacher Trainer 220hrs

ONLINE YOGA lessen en Meditaties (Yoga @ HOME)

Training Hartcoherentie

Tijdens mijn yogalessen vind ik het uiterst belangrijk dat er balans en healing ontstaat in je body, mind, spirit en soul. Ik besteed veel aandacht aan ‘gezond’ in een houding staan, verdieping door meditatie & mantra’s én het opladen en focussen door verschillende ademhalingen. Muziek is een onmisbare factor tijdens mijn lessen.

 Yoga is één worden met wie je ‘echt’ bent. Via fysieke houdingen, zachte bewegingen en diepe lange stretchings laat je los wat je niet meer nodig hebt. Het is niet alleen een fysieke ontgifting, maar ook een emotionele en mentale detox. Je bouwt fysieke en innerlijke kracht (hara kracht) op om te blijven rechtstaan in de stormen van het leven.

Via meditatie, mantra’s, focusoefeningen en visualisatie kalmeer je je gedachten. Je verstilt en komt aan in het hier en nu. Yoga gaat verder dan alleen het fysieke. Het balanceert je emotioneel, mentaal en energetisch lichaam.

Yoga doe je op de mat, maar tijdens mijn lessen nodig ik je uit om yoga te integreren in je dagdagelijkse leven. Zo wordt yoga een houvast, een tool om gezond en fit te blijven in deze drukke tijden en veeleisende samenleving.

Miek

Gentle flow, vinyasa en yin yoga

Op het ritme van jouw ademhaling neem ik je op een rustige en natuurlijke manier mee op pad. Elke houding wordt eenvoudig verwoord met extra aandacht voor de anatomie en uitlijning van het lichaam.

Yoga betekent voor mij op zoek gaan naar balans, rust en energie in mijn lichaam en geest zowel op als naast de mat. Maar het betekent ook mezelf kunnen zijn, sterker worden, flexibel blijven én meer focus. En dit wil ik graag delen met anderen.

Ik laat jou tijdens mijn les luisteren naar je eigen lichaam en voelen wat het echt nodig heeft, zonder over je eigen grenzen te gaan. Ik laat je je gedachten even stilzetten en rust voelen, bewust ademen én heel bewust de ademhaling voelen. Zo ga je op zoek naar jouw balans, jouw rust en jouw energie, op en naast jouw mat.

Liesbeth

Gentle flow slow

In mijn les is iedereen welkom die op een zeer zachte eenvoudige manier rust wil ervaren. Via simpele houdingen en een laag tempo is deze les yoga voor iedereen haalbaar. Een aanrader wanneer je kampt met fysieke beperkingen of door ouderdom wat minder beweeglijk bent. Mijn les eindigt steeds met een uitgebreide en deugddoende relaxatie en korte meditatie.

Dankzij yoga leer ik meer luisteren naar mijn lichaam en mijn grenzen bewaken.
Yoga is voor mij veel meer dan bewegen op de mat. Het leert me anders in het leven staan. Het is een oefening voor lichaam en geest. Het leert me steviger maar soepel met meer vreugde en gemak te leven.

Op een luchtige manier en met aandacht voor ieders unieke “zijn” geef ik graag door wat ik leer en geleerd heb. Het is de bedoeling dat je leert oefenen op een manier die bij jouw lichaam past.

“Perfect is niet echt en leren doe je iedere dag, ieder op zijn eigen unieke manier.”

Kathleen

Yin & mindful, gentle flow, vinyasa (Basis en Level I), relax & reborn, hatha

Ik begeleid je mindful met mijn zachte stem door de flows en houdingen. Ik hou van de combinatie zacht én pittig in één les.

Door aan yoga te doen schenk je jezelf tijd en aandacht en ontstaat er een bewustwording van jouw body, mind en soul.

Een yogales is elke keer weer een reis naar binnen om dichter bij je échte ik komen. Het is loslaten en je gedachtestroom tot rust laten komen.

Integreer je yoga in je leven, dan breng je stilte, rust en vrede in jezelf.

Dat is wat yoga ook bij mij heeft gedaan. Daarom is het zo mooi om dit aan anderen over te brengen.

Wees welkom en wees vooral heel erg jezelf!

Inge

Yin yoga

Ik ben overtuigd van de helende werking van yoga en meditatie. Op het matje verstilt voor mij de wereld. Yoga is voor mij yin en yang. Spanning en ontspanning. Grenzen verkennen en grenzen verleggen. Met aandacht. Ademen in alle vormen. Ruimte creëren in lichaam en geest.

Tijdens de yin lessen geef ik tijd en ruimte om te voelen en te ervaren. Door overgave in de houding en door de zwaartekracht haar werk te laten doen, ontstaat er ruimte. Bij yin yoga nemen we een houding langer aan en richten ons op het bindweefsel en de gewrichten. Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn.

Door de opbouw van een les in een flow stroomt de energie.
 Op het matje leren we om onze aandacht naar het hier en nu te brengen. Dalen we af, naar onszelf. Van het hoofd, naar het hart.

Florie

Vinyasa level I (basic), relax & reborn

Tijdens mijn lessen breng ik ritme en beweging samen in een intense of restoratieve, rustige ‘flow’. Op het ritme van je ademhaling ga je op weg naar meer vitaliteit, energie en balans voor je lichaam en geest. Ik help mensen met chronische ziekte, pijn, vermoeidheid of hormonale klachten hun weg te vinden op de yogamat.

Ik startte met yoga om chronische pijn te lijf te gaan na jarenlang fysieke grenzen opzoeken door intensief te dansen. Op mijn yogamat leerde ik mijn ego opzij te schuiven, zowel fysiek als esthetisch. Ik durf nu te kiezen voor wat goed voelt en voor wat op lange termijn goed is voor mijn lichaam.

Yoga leerde me grenzen te stellen, het belang van lief zijn voor jezelf – op alle vlakken – en opnieuw bewust worden van de connectie tussen je lichaam en je geest. 

Verder heb ik een zwak voor yogaleggings met felle prints, vind ik dat de slappe lach de beste buikspieroefening is en reserveer ik dagelijks een speciaal plekje op mijn yogamat voor mijn honden Rudy en Fien (mijn ‘furry guru’s’).

Vicky

Hot yin yoga, hot yang yoga, vinyasa yoga, ashtanga yoga

Ik sta bekend bij mijn leerlingen als een docent met pittige lesjes ;).

Ik ben gespecialiseerd in ashtanga yoga. De opleiding bracht me wijsheid over het aanbrengen van correcties op andermans lichaam, het variëren in de houdingen, maar vooral het proberen begrijpen van de connectie tussen lichaam en geest.

Sinds mijn zes jaar dans ik letterlijk door het leven. Klassiek ballet is mijn passie. Yoga is naar mijn aanvoelen een discipline die sterk aanleunt bij deze klassieke dans, gezien de noodzaak aan lichamelijke kracht en coördinatievermogen. Yoga betekent voor mij, het leren accepteren van wie je bent als persoon. Elke dag is anders, ieder persoon is anders en dat maakt het lesgeven net zo aantrekkelijk.

Favicon Viapura

Annick

Yoga foundation

Op mijn 18e volgde ik drie jaar yoga om mijn hyperventilatie aan te pakken. Enkele jaren geleden, toen ik met een burn-out kampte, kwam yoga terug op mijn pad. En het is absoluut dankzij mijn gedreven yogabeoefening dat ik er zo snel weer bovenop ben geraakt.

Ik wilde mijn carrière een andere wending geven en begon yogaopleidingen te volgen. Ik vind dat er ontzettend veel nood is aan yoga in onze maatschappij en dat veel leeftijdsgenoten wel baat hebben bij een oudere leerkracht.

Yoga is voor mij thuiskomen bij jezelf. Jezelf beter leren kennen, voelen en ontdekken wie je werkelijk bent.  Leren zelf keuzes te maken in plaats van beslissingen te nemen die van je verwacht worden.  Leren zorg dragen voor een gezond lichaam met een gezonde geest. 

Mensen hierin begeleiden lijkt me een topjob!

Francis

Yin flow, vinyasa, hot yoga lessen

Na tal van yogaopleidingen en speciale trainingen/workshops kan ik wel zeggen dat ik een all-round yoga teacher ben. Ik hou van alle yogastijlen. Elke yogastijl geeft mij een zekere vorm van rust. In de ene les probeer ik je te inspireren en uit te dagen. In de andere les probeer ik om je meer tot rust te brengen.

Ik volgde op jonge leeftijd een dansopleiding om ballerina te worden. Door ernstige fysieke klachten werd het onmogelijk om verder te dansen en pijnvrij te zijn. Toen yoga op mijn pad kwam, voelde ik na een tijd dat de klachten veel minder waren en dat mijn lichaam en geest weer in balans kwamen.

Yoga verankert mijn lichaam en geest en helpt mij in het hier en nu te landen. Ik voel mij compleet in harmonie in soepelheid en zelfvertrouwen.

Graag deel ik mijn passie, kennis en positieve ervaringen met jou in mijn lessen.

Yannic

Yin en Yang yoga te Veltem-Beisem

Als voedingsconsulente ben ik gefascineerd door de gezondheid en de kijk erop, het vinden en behouden van een gezond evenwicht tussen lichaam en geest.

Naast voeding is in mijn ogen ook het beleven van yoga op en naast de mat erg belangrijk. Dit ervoer ik vooral tijdens de hatha teacher training die ik volgde.

De positieve effecten van yoga, zowel fysiek als mentaal, wil ik graag op een zachte en gevarieerde manier overbrengen in mijn lessen.

De yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen: ze zijn rustig, meditatief, maar tezelfdertijd krachtig en energiek.

Joke

Vervangend yoga teacher

Ik ben helemaal mezelf tijdens de les en dat vraag ik ook van mijn leerlingen. ‘Wees gewoon jezelf!’

Ik ben ervan overtuigd dat vanuit ‘rust’ balans en herstel kunnen ontstaan.

Yoga betekent voor mij rust en ontspanning. Een manier om ons drukke leven, gedachten en bezigheden even los te laten. Het gaat er niet over dat je asana’s (houdingen) perfect kan uitvoeren, wel over de bewustwording van wat er zich afspeelt in je lichaam. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Yoga is voor mij ‘verbinden met jezelf’ en alle ballast die we met ons meezeulen, loslaten.

Pas wanneer je kan loslaten wat niet van jou is of wat niet langer bij jou hoort, zal je vrijheid ervaren. Vrijheid om te kunnen zijn wie je écht bent. En net daar zit de rust of ‘het geluk’ wat we zoeken, in onszelf.