Deze gentle flow yoga les bestaat uit yogahoudingen die spanning , pijn en stress in het hoofd, de nek, de schouders en de bovenrug aanpakken.  De les is opgebouwd uit yoga houdingen , die het fysieke lichaam zachtjes losmaken , uit stretch houdingen die we vrij lang aanhouden en uit enkele kracht houdingen rond buik , bekken en billen (jouw core).

Spanning in deze regio (hoofd , nek , schouders en rug ) kunnen een gevolg zijn van en fysieke verkeerde houding , b.v. lang zitten achter ene PC , in de auto , boven een GSM of Ipad.  Het is aan tr raden om regelmatig , gedurende de dag , vooral bij PCwerk , enkele houdingen of bewegingen uit deze les te doen.  Op die manier voorkom je dat deze regio spanning opbouwt.

Spanning in deze regio (hoofd , nek , schouder en rug) is zeer regelmatig ook een gevolg van psychische stress , angst, piekeren, zorgen, te gehaast leven , te veel controle willen hebben op de zaken…  gebrek aan vertrouwen en niet goed kunnen loslaten.

Het is dus zinvol om ook even stil te staan bij ‘de oorzaak’ van jouw spanning.

Heb je last van veel psychische spanning, probeer dan elke dag te eindigen met deze korte yogales.  Op die manier ‘ontgift’ je jezelf van de spanning van de dag.  Op die manier maak je jezelf klaar voor een fijne avond en een goede opladende nachtrust.   Je zal merken dat de pijn en de spanning in je lichaam verdwijnt , je zal je beter en fitter en vitaler voelen in je vel en krachtiger met meer vertrouwen in het leven staan.

Geniet van deze yoga – cadeau aan jezelf!

Ellen 

 

Wat heb je nodig voor deze les?

– Yogamat

– 2 blokken

– 2 dekens

– bolster of een stapeltje dekens of kussens (uit de sofa)

Muziek tip : muziek op spotify : Viapura Yoga slow