YIN YOGA voor KIDNEY & BLADDER

Deze reeks eenvoudige yin yoga houdingen balanceren jouw nier – energie. 

Volgens de Chinese geneeskunde is nier – energie het meest basale regelsysteem van het menselijk wezen.  De drang tot overleven is waar het bij de nier – energie allemaal om draait.  Simpel gezegd , nier – energie wordt gekoppeld aan emoties zoals angst versus vertrouwen. 

Een nier energie uit balans zorgt voor : angst, paniek, depressiviteit ,piekeren, zorgen maken, twijfelen, rusteloos, slaap problemen, gespannen zenuwstelsel, gebrek aan wilskracht en doorzettingsvermogen.

Een nier energie in balans zorgt voor : vertrouwen, moed, zelfdiscipline, aanpassingsvermogen, wilskracht, de kracht om dingen te ondernemen en neer te zetten.

Deze houdingen worden best uit gevoerd volgens het principe van yin yoga.  Dat wil zeggen , blijf minstens 1 minuut tot 3 minuten in elke houding.  Gebruik geen kracht , dus trek niet aan je lichaam , voorkom bouncen … laat jezelf in volledige ontspanning en overgave in de stretch / houding zakken.   Indien de oefening te intens is, pas de houding aan met dekens, blokjes en kussens.  Zorg echter wel dat je een mooie stretch voelt!  (Check de foto’s van variaties.)

Op die manier bereik je niet enkel de spieren , maar ook het bindweefsel in elke cel van jouw lichaam , in jouw pezen en gewrichten.  Op die manier open je emotionele en fysieke blokkades waardoor energie (prana) , bloed en lymfe weer goed kan stromen.

Ben je na een reeks moe of emotioneel? Dat is zeer normaal.  Dat is het ontgiftingsproces van jouw lichaam dat actief is.  Drink veel water en neem voldoende slaap.  Je zal zien, dat het ‘ontgiften’ minder wordt, als je meer oefent.

Ondervind je te veel pijn of twijfel je of die houdingen voor jouw lichaam wel gezond zijn, spreek een geschoolde yoga teacher aan of raadpleeg  jouw arts of fysiotherapeut.

Geniet ervan!

Alle liefs,

Ellen