LIFE NERVE STRETCH
Variatie 1 : LIFE NERVE STRETCH
Variatie 2: Life Nerve Stretch
Variatie 3: Life Nerve Stretch
Pelvic Lifts

ANTI STRESS – SETJE voor een flexibel , veerkrachtig lichaam en geest!

LIFE NERVE STRETCH & PELVIC LIFTS

Heb je last van de drukke rat race en het eindeloos to – do lijstje? Houd het gepieker je ’s nachts wakker?  Maak jij je snel zorgen of verlies jij je meermaals in controle en angst?  Heb je last van ‘op – zijn’ , hyperventilatie , gespannen zijn en stress?

Doe dan dit duo – setje elke dag.  Om de dag te starten in RUST en met een gezonde dosis VEERKRACHT.  Of doe de oefeningen ’s avonds om de drukte en de zorgen van de dag achter je te laten en je klaar te stomen voor een fijne avond en weldoende nachtrust.

LIFE NERVE STRETCH

Deze oefening zorgt ervoor dat je zenuwstelsel terug in balans komt, dat je zenuwstelsel kalmeert.  Je duwt als het ware op de REM pedaal en je laat volledige rust toe.  Door deze oefening te doen stimuleer je namelijk de zenuwen in de benen die verbonden zijn met het parasympathische , het zenuwstelsel dat ervoor zorgt dat we ‘kunnen’ ontspannen.  Bovendien open je achterkant van de benen en de rug, waardoor energie weer vrij kan stromen. 

Heb je erg veel last van stress, doe deze oefening dan elke drie uren gedurende 3 minuten.  Je mag dit meerdere dagen aanhouden.  Tot jij voelt dat je het niet zo hard meer nodig hebt.

PELVIC LIFTS

Pelvic lifts of ‘het opheffen van het bekken’ werkt op de regio van de onderrug met de bijnieren.  Deze bijnieren zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van stress hormonen , nl. cortisol en adrenaline.  Heel veel mensen hebben een hoge dosis van cortisol in hun bloed door te veel stress.  Te veel aan cortisol en adrenaline zorgt ervoor dat we niet goed kunnen ontspannen.

Deze oefening zorgt ervoor dat de bijnieren weer optimaal gaan werken en het gespannen stress gevoel in je buik verdwijnt.  Het is bovendien ook een zeer aardende oefening, die helpt om uit het ‘denken’ te gaan en piekeren stopt.  De oefening geeft energie en maakt je klaar voor een heldere geest en een fris, vitaal lichaam boordevol energie.