Wat is hier – nu?

‘WHAT IS HERE NOW?’  

Ik hoor het mijn dierbare yoga teacher Nicki Forman herhaaldelijk zeggen tijdens haar yoga teachings.

WAT IS HIER – NU?

Deze vreemde tijden , brengen voor elk van ons een andere ‘nieuwe’ levenssituatie.

Sommigen onder ons, ondervinden meer rust, meer tijd. Anderen hebben het super druk met de kinderen thuis , in combinatie met huishouden, werk en eventueel home – schooling. Weer anderen worden geconfronteerd met angst, met verlies , met verdriet, met woede, met extra zorg en zorgen voor.  De ene mist vrienden en familie, de andere geniet van de eenvoud en de lege agenda. 

Het leven is ‘anders’!  

Dat geldt voor elk van ons. En deze verandering kan stress, angst en verwarring met zich meebrengen. En die emoties komen waarschijnlijk in golven, soms krachtig, soms rustig …

Ik geloof dat nu, meer dan ooit, de les van ‘de waarnemer’ aan de orde is. Een les, die we al meermaals oefenden op de yoga -mat.   

Deze les kwam de voorbije weken ook op mijn pad, op een ‘zachte manier’ weliswaar. Maar ik werd  even uitgedaagd. Ik werd opeens full time mama en huisvrouw. Zalig geniet ik van mijn kleine lieve zoon Jack, 8 maandjes oud. Dankbaar ben ik met de extra tijd die ik samen met hem kreeg. 

Ik moet echter toegeven … het leverde me ook wat stress op , wat zorgen , wat frustratie … Ik krijg met deze kleine prins namelijk niet veel meer gedaan dan het huishouden en heel af en toe wat werk mailtjes lezen 😉.  

Ik worstelde met gevoelens van schuld en frustratie … omdat ik er niet voor kon zorgen dat mijn dierbare yoga leerlingen online yogales konden volgen.

En dan, enkele dagen geleden, vroeg peter Mats mij om een filmpje te maken van yoga houdingen om de pijn in zijn rug aan te pakken. De realiteit was en is: Jackje met yoga juf ‘mama’ mee op de yogamat. Dit is mijn huidige realiteit en ik stop met willen dat ik iets meer tijd heb voor mijn yoga studio … 

Dit is mijn HIER & NU.  Er komen yogalessen online, met of zonder Jackje!  

Graag deel ik deze allereerste TRY OUT: een yogales, gericht aan peter Mats,  om rugklachten te verminderen, mét mijn oogappel Jackje Blue Prinsen.