YOGA lessen

Vinyasa Yoga

By 1 december 2016 No Comments

VINYASA YOGA is een dynamische actieve yogastijl waarin prana flows (houdingen die mekaar volgen, verbonden door specifieke bewegingen en door een krachtige ademhalingstechniek) afgewisseld worden met intensieve kracht en stretch – oefeningen.  Deze vorm werkt zeer ontgiftend, bevordert uithouding, vreugde, vitaliteit, gezondheid, harmonie en ontspanning.  Naast de fysieke inspanning, blijft meditatie en innerlijk ‘voelen’ actief aanwezig.

Yoga Viapura wil garant staan voor een ‘veilige’ yoga beoefening en hanteert de inzichten van Anusara yoga. Elk lichaam is anders en hiermee houden we rekening. Het gaat niet over het mooie yoga – plaatje in het yoga – magazine. Het gaat over het lichaam en de geest opnieuw in balans brengen.

Deze les is niet toegankelijk voor alle mensen.  Mensen met blessures moeten zich op voorhand goed informeren of deze les voor hen helend kan zijn of juist niet.

De lessen blijven echter allemaal ‘basis’ lessen vinyasa yoga.  

We maken een onderscheid tussen

  • Vinyasa Yoga (Evening Flow) : een les in de avond is net iets minder pittig dan een les in de ochtend.  De fysieke uitdaging blijft echter aanwezig , maar de flow zal trager zijn , een cooldown – detow van de voorbije dag , een voorbereiding tot een goeie nachtrust.
  • Vinyasa Yoga om 19u en in de voormiddag : deze lessen kunnen best pittig zijn en voelen soms aan als een goeie work – out.   Van deze lessen krijg je energie!

VINYASA YOGA daagt je uit om jouw vuur terug aan te wakkeren – jouw kracht op te bouwen – jouw focus te versterken.  Vinyasa yoga maakt sterkt , zowel op fysiek – mentaal – emotioneel als energetisch niveau!

 

Leave a Reply