Liselotte Hedebouw (°1980) : ‘Een paar jaar geleden waagde ik me nog eens aan yoga en stapte de yogazolder van Viapura binnen. Ik had vooraf al verschillende keren van yoga geproefd, maar bij de yoga door Ellen was er dé klik. Yoga helpt me ruimte te maken in mijn lijf en in mijn hoofd om duidelijk te krijgen wat echt belangrijk voor me is en dat vast te houden. In dat opzicht is yoga ook een keerpunt in mijn leven. Ik heb mijn passie (terug) gevonden: psychologie en therapie, en dat in combinatie met yoga.

In 2016 heb ik een jaaropleiding gevolgd om zelf yogales te geven. Ik ben me vooral gaan focussen op yoga voor kinderen. Ik ben op dit moment ook mijn opleiding klinische psychologie kinderen en jongeren aan het afronden. Ik wil via yoga het fysieke een plaats geven in kindertherapie. Maar ook de therapeutische kracht van yoga integreren in de lessen kinderyoga.

Mijn ervaring en ook onderzoek leert hoe belangrijk het is dat kinderen voeling met hun lijf blijven behouden en verder ontwikkelen. Ik zie het als de richtingaanwijzer om te ervaren wie je bent, wat belangrijk voor je is, waar jouw grenzen liggen, …  Kinderyoga stimuleert ook de verbeelding en creativiteit waardoor kinderen mogelijkheden gaan zien om hun eigen hoop en wensen vorm te geven binnen hun eigen mogelijkheden.

Ik wil in de lessen kinderyoga ieder kind een plaatsje geven: peuters tot tieners, kinderen met een beperking, kinderen met een migratie-achtergrond … Wees van harte welkom!’

Liselotte geeft de lessen kinderyoga bij Viapura. Op de website wordt regelmatig aangekondigd wanneer de lessen plaats vinden.

Vergeet onze nieuwsbrief niet!

SCHRIJF JE HIER IN

Zin in een les?

LESSENROOSTER