Florie Wilberts (°1986)  Als vierjarig ‘Florieke’ zette Florie haar eerste stappen in de danswereld en schoolde zich in klassiek ballet, jazz en moderne dans. Toen ze vier jaar geleden haar eerste stappen op de yogamat zette, was ze sceptisch. ‘Yoga, dat draait toch vooral om flexibiliteit en relaxatie?’. ‘Makkie!’, dacht de overflexibele danser. Ze startte met yoga om chronische pijn te lijf te gaan. Jarenlang fysieke grenzen opzoeken eiste zijn tol.

Op haar yogamat leerde Florie haar ego opzij te schuiven, zowel fysiek als esthetisch, en durven te kiezen voor wat goed voelt en voor wat op lange termijn goed is voor je lichaam. Yoga leerde haar grenzen stellen, het belang van lief zijn voor jezelf – op alle vlakken – en opnieuw bewust worden van haar lichaam en geest. Zij vertellen je namelijk alles wat je moet weten. Je hoeft enkel te luisteren. Dat besef wil ze graag delen. Ze verdiepte zich in Prana Vinyasa Flow® en volgt regelmatig workshops en teacher trainings om haar kennis te verbreden. Op haar yogapad maakte ze kennis met Ayurveda en raakte ze geïnspireerd door hoe je deze principes integreert in je levensstijl en als onderdeel van je yogapractice. Voor haar is yoga een dans met je lichaam en geest, die je mentale en fysieke obstakels wegneemt en je dichter bij je jezelf, je eigen ritme en je eigen kracht brengt.

Tijdens haar lessen brengt ze ritme, muziek en beweging samen op de yogamat in een intense of restoratieve, rustige ‘flow’ op het ritme van je ademhaling. Door de flow aan te passen aan het moment van de dag, de seizoenen, elementen, etc., werken we naar het optimaal stromen van prana of levensenergie voor meer vitaliteit, energie en balans voor lichaam en geest.

Florie is gek op yogaleggings met felle prints, vindt dat de slappe lach de beste buikspieroefening is en reserveert dagelijks een speciaal plekje op haar yogamat voor hond Rudy.

Vergeet onze nieuwsbrief niet!

SCHRIJF JE HIER IN

Zin in een les?

LESSENROOSTER