Ellen Van Renterghem (° 1978), richtte in 2006 YOGA VIAPURA , tot op de dag van vandaag haar missie in hart & ziel.  De meeste lessen worden door Ellen gegeven.

Ellen, maatschappelijk assistent van opleiding ziet haar ‘reiservaringen’ als de grootste leerschool van het leven.  Sinds haar 16 jaar is yoga haar passie, de voorbije 20 jaar verdiepte ze zich in verschillende  vormen van yoga (hatha yoga, vinyasa yoga, yin yoga, ashtanga yoga, kundalini yoga en tibetaanse yoga), tao (tao van de vrouw) en meditatie (mindfulness en  sjamanisme).  Ze behaalde haar certificaat als internationaal erkend vinyasa – yoga – docente (200hrs) bij Frog Lotus Yoga in Bali.

Tot op de dag van vandaag volgt ze  intensief lessen en opleidingen bij verschillende yogaleerkrachten van over de hele wereld, o.a. Alberto Paganini, Nicki Forman, Wesley Bassett, Manu Jois, Gurmukh  Kaur Khalsa, Vidya Heisel, Jennylee Toner, Sarah Powers, Simon Low , Anat Geiger , Marcel van De Vis Heil & Jacques Geysen, Swami Umesh.

Maar het is vooral sjamaan Sun Crow, hoofd van the Susquehannock Crow Society die haar de essentie en het nut van yoga en meditatie tot in elke cel en in elke moment van het leven liet voelen.  De eenvoud van ‘het vertrouwen’ en ‘het kijken vanuit je hart’ vanuit het sjamanisme is een dagdagelijks doel in haar leven.  Nog steeds neemt ze zeer actief deel aan de healing meditaties, medecine lodges & medicine wheel teachings. Op 21 december 2012 kreeg ze haar medicijnnaam ‘Rainbow Dancer’. In juli 2013 behaalde ze haar getuigschrift van ‘Shamanic healer’.

Haar eigen lessen en workshops zijn dan ook geïnspireerd door al deze vormen, ervaringen en mensen op haar pad.  Ze doceert ondertussen verschillende stijlen met veel aandacht voor traumasensitieve yoga.

Vanuit de overtuiging dat er maar één weg is, ‘die van je hart’ én de wil om dit met anderen te delen, schoolde ze zich bij in aanvullende en ondersteunende methodieken:

  • Shamanic Healer bij www.crowsociety.com
  • Psychokinesiologie bij het Centrum voor psychokinesiologie en polariteit te Pelleberg.
  • Geweldloze communicatie bij Corry Laura Van Bladel : www.blabla-blabla.bla
  • Gecertificeerd Hartcoherentie Coach bij Louis Van Nieuland (Louvanie.be)

Je kan bij haar terecht voor een individuele sessie ‘coaching op maat’.   ‘Coaching op maat’ bestaat uit een gesprek en yoga houdingen, ademhalingstechnieken en meditie op maat. Een individuele sessie zorgt voor extra ondersteuning en een duwtje in de richting van je eigen levenspad.

Je kan bij haar ook terecht voor een individuele sessie ‘Hartcoherentie’.

Haar eigen passie ‘reizen’ en de kennis die ze vergaarde gedurende de jaren in yoga, sjamanisme , dans en andere vormen van lichaamswerk  vormen een cocktail in de vorm van unieke nationale & internationale projecten.

Upcoming in 2018 - 2019

  • yoga retreat in B & B  De Schootsehoeve te Weelde
  • yoga retreat in Zuid Afrika
  • Yoga retreat in Cambodja

Mijn reisverhaal

‘Reizen’ en ‘Proeven van de wereld’ werd me met de paplepel meegegeven.  Na verscheidene trips in verschillende continenten, laat het reisvirus me tot de dag van vandaag niet meer los.  ‘On the road’ met mijn rugzak, daar voel ik me thuis!

Lang heb ik geworsteld met de vraag waarom ik me op zoveel verschillende onbekende plaatsen soms meer ‘thuis’ voel dan in mijn eigen ‘hometown’.  Tijdens een lange trip, die ik in mijn eentje ondernam, werd ik uitgedaagd om op mezelf te vertrouwen, me veilig te voelen bij mezelf.  Het werd me al snel duidelijk dat dit vrij goed lukte door de rust en de tijd die ik had onderweg om naar binnen te kijken, te voelen, te luisteren, door controle los te laten en te laten komen wat letterlijk (en figuurlijk) op mijn weg kwam.  Versteld stond ik van de afwezigheid van angst en het volle vertrouwen dat mij niets zou overkomen, zolang ik maar dicht bij mezelf bleef.

IF YOU TELL ME, I WILL LISTEN

IF YOU SHOW ME, I WILL SEE

IF YOU LET ME EXPERIENCE,

I WILL LEARN

Lao Tseu

Tijdens al deze reizen wandelde er nog een passie mee.  Vanuit mijn danservaringen ,groeide mijn interesse in yoga en vanaf mijn 18e kreeg yoga een centrale plaats in mijn leven.  Elke dag en overal rolde ik mijn yogamatje open, van het strand aan the Pacific tot op de bergtop van de Himalaya.  De kracht van de bergen, de stroom van de zee, de stilte van de woestijn, de warmte van de zon, het geruis van de bomen… ik integreerde zeer intens al deze indrukken in mijn yoga – oefeningen en putte keer op keer kracht uit deze ervaring.  Yoga kreeg iets ‘helend’ voor me en ‘onderweg’ hielp het mij om steeds opnieuw zeer dicht bij mezelf te blijven.

Yoga, meditatie en reizen is voor mij dé perfecte combinatie om even afstand te nemen van ons druk leventje en stil te staan bij datgene we nodig hebben om gelukkig te zijn en ons goed te voelen.   Het is als kijken naar een schilderij van op afstand en hier en daar een likje verf, bij te zetten of weg te nemen.

Mijn eigen yoga beoefening en die van mijn leerlingen , overtuigen me dagelijks van de zichtbare resultaten op gebied van fysieke en psychische gezondheid. Het is deze overtuiging dat ik wil delen met de wereld en meer bepaald met de gezondheidszorg.

En tot slot, een quote van een zeer inspirerende yoga lerares Jenne Lee,die me ontroert, die me uitdaagt, die vertelt wat yoga voor mij & voor jou kan betekenen!

Know and Be One with your Inner Warrior!!

Step onto the mat and challenge yourself physically, mentally, emotionally and spiritually!

Practice hard with diligence!

Leave the mat with the strenght, the suppleness, and the fortitude to be the very best you can be in all areas of all your life.

Know that we are all ONE as we navigate ourselves on this great and amazing adventure!

Live your life to the fullest!!!

Be happy! Be healthy! Know Peace! Know Freedom!

Ellen ‘Rainbow Dancer’

Vergeet onze nieuwsbrief niet!

SCHRIJF JE HIER IN

Zin in een les?

LESSENROOSTER