YOGA lessen

Gentle Flow – Slow*

By 9 december 2012 No Comments

GENTLE FLOW bundelt een heleboel eenvoudige zachte oefeningen, afgeleid van yoga , tai chi, qi gong en meditatie.  Deze les betrekt de leer van somatic movement, trage bewuste bewegingen met een therapeutisch effect.  De aandacht wordt in elke oefening gelegd op het lichaam, zijn ademhaling en zijn energiestroom. Deze les staat voor innerlijke rust, zuivering van lichaam en geest, ademhaling, relaxatie, focus, meditatie en energie.  Je geest wordt rustig, maar toch alert.  Je lichaam wordt soepel en krachtig.

GENTLE FLOW – Slow is een les speciaal ontwikkeld voor de leerling die door ouderdom – blessures – enorme stramheid … niet zo makkelijk kunnen bewegen van de ene houding naar de andere houding. 

Deze les is speciaal ontwikkeld om leerlingen toch in beweging te houden op een veilige , rustige en bewuste manier , geïnspireerd door de wijsheid en kennis van yoga & meditatie & ademhaling.

  Simpel, traag , maar zeer doelgericht om soepeler , vitaler en allerter te worden.

Let op : dit is geen therapeutische les , informeer steeds goed op voorhand wanneer je last hebt van een specifieke fysieke of psychische aandoening of ziekte.  Ellen helpt je graag verder.

De zeer trage les omvat:

  • ademhaling
  • meditatie
  • oefeningen op een stoel (voor hen die niet goed kunnen zitten op de grond) : stoelyoga
  • yoga houdingen, aangepast aan de noden van de leerling (in elke les wordt hiervoor tijd gemaakt, maar in deze les nog net iets meer!)

Deze les gaat door op maandag (vanaf 10/09) van 10u50 tot 12u

 

Leave a Reply